AK Parti Milletvekili Toprak: Adıyaman’a 95 hekim ataması yapılacak

Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, Adıyaman’da ve ilçelerinde görev yapmak üzere Sağlık Bakanlığı 100. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası ile 7 uzman hekim ve 88 pratisyen hekim olmak üzere toplam 95 hekim ataması yapılacağını belirtti.

Milletvekili Toprak yaptığı yazılı açıklamada; “Adıyaman genelindeki Hekim ihtiyacı taleplerimizi Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca beyefendiye iletmiştik. Buna bağlı olarak 100. DHY kurası ile açıklanan münhal listede Adıyaman’a 95 Hekim kadrosu tahsis edilmiştir. 9 Eylül tarihinde yapılacak kura ile atamalar gerçekleşmiş olacak. Yeni atamaların ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

100. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kadroları ise şöyle: “Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 1 Uzman, 30 Pratisyen, Kahta Devlet Hastanesi’ne, 1 Uzman, 20 Pratisyen, Besni Devlet Hastanesi’ne, 2 Uzman, 6 Pratisyen, Gölbaşı Devlet Hastanesi’ne 1 Uzman, 5 Pratisyen, Çelikhan Devlet Hastanesi’ne 5 Pratisyen, Gerger Devlet Hastanesi’ne 1 Uzman, 6 Pratisyen, Sincik Devlet Hastanesi’ne 1 Uzman, 2 Pratisyen, Samsat Devlet Hastanesi’ne 1 Pratisyen, Tut Devlet Hastanesi’ne 1 Pratisyen, Göçeri Devlet Hastanesi’ne 7 Pratisyen ve Toplum Sağlığı Merkezleri’ne 5 Pratisyen Hekim.”

 

Kaynak : PHA