Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Elektronik Atıklarınızı TEGV’e bağışlayın, çocuklara umut olun

Eğitim 13.10.2021 - 11:25, Güncelleme: 13.10.2021 - 13:32
 

Elektronik Atıklarınızı TEGV’e bağışlayın, çocuklara umut olun

TEGV ve TÜBİSAD iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Atma Bağışla Projesi’ ile e-atıklar, çocukların nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlıyor. e-atıklar eğitime dönüşüyor, TEGV’li çocuklar geleceğe umutla bakıyor.

TEGV ve TÜBİSAD iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Atma Bağışla Projesi’ ile e-atıklar, çocukların nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlıyor. e-atıklar eğitime dönüşüyor, TEGV’li çocuklar geleceğe umutla bakıyor.   26 yıldır Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklara nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), çocuklara sağladığı eğitim desteğinin yanı sıra, pek çok küresel sorunun çözümünün de parçası olmak için çalışıyor. Dünyadaki e-atıkların yaklaşık yüzde 83’ü çöpe atılıyor ve bu atıklar ciddi bir çevre kirliliği sorunu yaratıyor. TEGV hem yaşanılan bu çevre kirliliğini azaltmak hem de e-atıkların geri dönüşümüyle elde edilen ekonomik değerle çocukların nitelikli eğitim desteği alması amacıyla, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Yetkilendirilmiş Kuruluş olarak görevlendirilen Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile ortak hareket ederek 2016 yılında ‘Atma Bağışla Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında 3 binden fazla çocuğun nitelikli eğitim alması sağlandı TEGV, ‘Atma Bağışla Projesi’ ile evde, okulda ve işyerinde kullanılmayan her türlü e-atığı geri dönüşümle eğitime kazandırarak, hem yaşanılabilir bir dünyaya katkı sağlıyor hem de eğitimle güçlenmiş toplum hayaline bağışçılarını da ortak ediyor. Proje kapsamında bağışlanan e-atıklar, 902 512 042 koduyla PTT aracılığıyla anlaşmalı geri dönüşüm tesisine gönderiliyor ve elde edilen gelir, imkânı kısıtlı çocukların TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasını sağlıyor. Eğitimle güçlenen çocukların aydınlık geleceklerine ışık tutması ve daha yaşanabilir bir dünyaya katkıda bulunması açısından çok yönlü bir yapıya sahip olan ‘Atma Bağışla Projesi’ kapsamında bugüne kadar 250 tonu aşkın e-atık bağışlandı. Bu bağışlarla bugüne kadar 3 binden fazla çocuğun TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlandı. ‘Atma Bağışla Projesi’, çocukların eğitimine katkı sağlamanın yanı sıra doğanın korunması için de önemli bir çevre faaliyeti olma niteliği taşıyor. Siz de elektronik atıklarınızı PTT şubelerine teslim ederek çocuklarımızın TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlayabilir, onların geleceğine ışık tutabilirsiniz. Atma Bağışla Projesi hakkında: Masaüstü ve dizüstü bilgisayar, tablet, monitör, yazıcı, bilgisayar parçaları, ses, görüntü ve müzik sistemleri, DVD okuyucu ve uydu alıcılar, masa ve cep telefonları, elektrikli ev aletleri, kablo ve adaptörler ve bahsi geçmeyen tüm elektrikle çalışan aletler, ‘Atma Bağışla Projesi’ kapsamında geri dönüştürülebilen ürünler arasında yer alıyor. ‘Atma Bağışla Projesi’ kapsamında olmayan ürünler ise; cam ve ahşap ağırlıklı (floresan ve ampüller, ahşap mobilya ve aksesuar) eşyalar, yazıcı kartuş ve tonerleri, buzdolabı, akü ve piller.
TEGV ve TÜBİSAD iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Atma Bağışla Projesi’ ile e-atıklar, çocukların nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlıyor. e-atıklar eğitime dönüşüyor, TEGV’li çocuklar geleceğe umutla bakıyor.

TEGV ve TÜBİSAD iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Atma Bağışla Projesi’ ile e-atıklar, çocukların nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlıyor. e-atıklar eğitime dönüşüyor, TEGV’li çocuklar geleceğe umutla bakıyor.

 

26 yıldır Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklara nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), çocuklara sağladığı eğitim desteğinin yanı sıra, pek çok küresel sorunun çözümünün de parçası olmak için çalışıyor. Dünyadaki e-atıkların yaklaşık yüzde 83’ü çöpe atılıyor ve bu atıklar ciddi bir çevre kirliliği sorunu yaratıyor. TEGV hem yaşanılan bu çevre kirliliğini azaltmak hem de e-atıkların geri dönüşümüyle elde edilen ekonomik değerle çocukların nitelikli eğitim desteği alması amacıyla, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Yetkilendirilmiş Kuruluş olarak görevlendirilen Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile ortak hareket ederek 2016 yılında ‘Atma Bağışla Projesi’ni hayata geçirdi.

Proje kapsamında 3 binden fazla çocuğun nitelikli eğitim alması sağlandı

TEGV, ‘Atma Bağışla Projesi’ ile evde, okulda ve işyerinde kullanılmayan her türlü e-atığı geri dönüşümle eğitime kazandırarak, hem yaşanılabilir bir dünyaya katkı sağlıyor hem de eğitimle güçlenmiş toplum hayaline bağışçılarını da ortak ediyor. Proje kapsamında bağışlanan e-atıklar, 902 512 042 koduyla PTT aracılığıyla anlaşmalı geri dönüşüm tesisine gönderiliyor ve elde edilen gelir, imkânı kısıtlı çocukların TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasını sağlıyor. Eğitimle güçlenen çocukların aydınlık geleceklerine ışık tutması ve daha yaşanabilir bir dünyaya katkıda bulunması açısından çok yönlü bir yapıya sahip olan ‘Atma Bağışla Projesi’ kapsamında bugüne kadar 250 tonu aşkın e-atık bağışlandı. Bu bağışlarla bugüne kadar 3 binden fazla çocuğun TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlandı.

‘Atma Bağışla Projesi’, çocukların eğitimine katkı sağlamanın yanı sıra doğanın korunması için de önemli bir çevre faaliyeti olma niteliği taşıyor. Siz de elektronik atıklarınızı PTT şubelerine teslim ederek çocuklarımızın TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlayabilir, onların geleceğine ışık tutabilirsiniz.

Atma Bağışla Projesi hakkında:

Masaüstü ve dizüstü bilgisayar, tablet, monitör, yazıcı, bilgisayar parçaları, ses, görüntü ve müzik sistemleri, DVD okuyucu ve uydu alıcılar, masa ve cep telefonları, elektrikli ev aletleri, kablo ve adaptörler ve bahsi geçmeyen tüm elektrikle çalışan aletler, ‘Atma Bağışla Projesi’ kapsamında geri dönüştürülebilen ürünler arasında yer alıyor.

‘Atma Bağışla Projesi’ kapsamında olmayan ürünler ise; cam ve ahşap ağırlıklı (floresan ve ampüller, ahşap mobilya ve aksesuar) eşyalar, yazıcı kartuş ve tonerleri, buzdolabı, akü ve piller.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burokratika.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.