Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Cemil Ağacıkoğlu; “filmde, adalet ve ihanet kavramlarını kullanmak istedim.”

Kültür-Sanat 27.10.2021 - 11:59, Güncelleme: 27.10.2021 - 14:12
 

Cemil Ağacıkoğlu; “filmde, adalet ve ihanet kavramlarını kullanmak istedim.”

Cemil Ağacıkoğlu’nun yönettiği, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Tarhan Karagöz’ün ‘En İyi Erkek Oyuncu”, Özay Fecht’in de “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülü aldığı KAFES İstanbul seyircisi ile buluştu.

Cemil Ağacıkoğlu’nun yönettiği, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Tarhan Karagöz’ün ‘En İyi Erkek Oyuncu”, Özay Fecht’in de “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülü aldığı KAFES İstanbul seyircisi ile buluştu.     9. Boğaziçi Film Festivali’nde “Altın Yunus” için yarışan KAFES’in Beyoğlu Atlas Sineması ile Kadıköy Sineması’ndaki gösterimine sinemaseverler yoğun ilgi gösterildi. Yönetmen, senarist, fotoğraf sanatçısı Cemil Ağacıkoğlu’nun dördüncü uzun metraj filmi olan “KAFES”in Atlas Sineması’daki gösterimine, Cemil Ağacıkoğlu ile birlikte Yapımcı Sezgi Üstün San, başrol oyuncuları Tarhan Karagöz, Murat Kılıç ve Sonat Dursun katıldı.   Gösterim sonrasında yapılan soru cevap bölümünde Cemil Ağacıkoğlu filmin çıkış hikayesini anlatırken; “adalet ve ihanet kavramlarını kullanmak istedim. Mekanların tamamı babamla ilgili mekanlar. Çocukluğumun mekanları. Adaletin hepimizin ihtiyacı olduğu bir ortamda kardeşlerin bile bir menfaat öz konusu olduğunda nasıl evrildiğini anlatmak istedim” dedi. Filmdeki köpek meteforu ile ilgili ise Ağacıkoğlu; “hem yoldaş hem de sadakat anlamında benim için çok özel sahnelerdi” dedi.    58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü alan, filmin başrol oyuncusu Tarhan Karagöz ise; Hasan’ın zor bir karakter olduğunu söyledi ve “Hasan eşikten itilmiş, boşluğa düşmüş biri. Son anda zemine parmaklarıyla tutunmuş bir karakter. Filmin çekildiği mekanlar, otel, oradaki yaşamlar beni çok etkiledi. O insanlar, o geometri bana çok yardımcı oldu. Kendimi o gerçekliğin içine sokmaya çalıştım” dedi.   Yapımcı Sezgi Üstün San da, filmi pandemi öncesi çektiklerini ve seyirci ile buluşmanın verdiği mutluluğu dile getirirken, “gerçek bir dünyayı anlattığımızı düşünüyorum. Çoğumuzun gözüne çarpmayan bir gerçeklik. Böyle bir otelin varlığını bu filmle keşfettim. Gerçek bir dünya kurduk, dolayısıyla karakterlerin gerçekçi oyunlarıyla da duyguların seyirciye geçebileceğini umuyorum” dedi.
Cemil Ağacıkoğlu’nun yönettiği, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Tarhan Karagöz’ün ‘En İyi Erkek Oyuncu”, Özay Fecht’in de “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülü aldığı KAFES İstanbul seyircisi ile buluştu.

Cemil Ağacıkoğlu’nun yönettiği, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Tarhan Karagöz’ün ‘En İyi Erkek Oyuncu”, Özay Fecht’in de “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülü aldığı KAFES İstanbul seyircisi ile buluştu.

 

 

9. Boğaziçi Film Festivali’nde “Altın Yunus” için yarışan KAFES’in Beyoğlu Atlas Sineması ile Kadıköy Sineması’ndaki gösterimine sinemaseverler yoğun ilgi gösterildi. Yönetmen, senarist, fotoğraf sanatçısı Cemil Ağacıkoğlu’nun dördüncü uzun metraj filmi olan “KAFES”in Atlas Sineması’daki gösterimine, Cemil Ağacıkoğlu ile birlikte Yapımcı Sezgi Üstün San, başrol oyuncuları Tarhan Karagöz, Murat Kılıç ve Sonat Dursun katıldı.

 

Gösterim sonrasında yapılan soru cevap bölümünde Cemil Ağacıkoğlu filmin çıkış hikayesini anlatırken; “adalet ve ihanet kavramlarını kullanmak istedim. Mekanların tamamı babamla ilgili mekanlar. Çocukluğumun mekanları. Adaletin hepimizin ihtiyacı olduğu bir ortamda kardeşlerin bile bir menfaat öz konusu olduğunda nasıl evrildiğini anlatmak istedim” dedi. Filmdeki köpek meteforu ile ilgili ise Ağacıkoğlu; “hem yoldaş hem de sadakat anlamında benim için çok özel sahnelerdi” dedi. 

 

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü alan, filmin başrol oyuncusu Tarhan Karagöz ise; Hasan’ın zor bir karakter olduğunu söyledi ve “Hasan eşikten itilmiş, boşluğa düşmüş biri. Son anda zemine parmaklarıyla tutunmuş bir karakter. Filmin çekildiği mekanlar, otel, oradaki yaşamlar beni çok etkiledi. O insanlar, o geometri bana çok yardımcı oldu. Kendimi o gerçekliğin içine sokmaya çalıştım” dedi.

 

Yapımcı Sezgi Üstün San da, filmi pandemi öncesi çektiklerini ve seyirci ile buluşmanın verdiği mutluluğu dile getirirken, “gerçek bir dünyayı anlattığımızı düşünüyorum. Çoğumuzun gözüne çarpmayan bir gerçeklik. Böyle bir otelin varlığını bu filmle keşfettim. Gerçek bir dünya kurduk, dolayısıyla karakterlerin gerçekçi oyunlarıyla da duyguların seyirciye geçebileceğini umuyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burokratika.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.