Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

2021’de 321 bin şirket e-ticarete başladı

Ekonomi 10.12.2021 - 11:37, Güncelleme: 10.12.2021 - 12:38 717+ kez okundu.
 

2021’de 321 bin şirket e-ticarete başladı

2020’nin ilk altı ayında 92 milyar TL olan e-ticaret hacmi 2021'in aynı döneminde 161 milyar TL’ye çıktı. Bu yıl e-ticaret yapan şirket sayısı 321 bine ulaştı. E-ticaret girişimlerinin yaklaşık 10 bin TL desteklenmesi ticari faaliyetlerin dijitale taşınmasını kolaylaştırdı

2020’nin ilk altı ayında 92 milyar TL olan e-ticaret hacmi 2021'in aynı döneminde 161 milyar TL’ye çıktı. Bu yıl e-ticaret yapan şirket sayısı 321 bine ulaştı. E-ticaret girişimlerinin yaklaşık 10 bin TL desteklenmesi ticari faaliyetlerin dijitale taşınmasını kolaylaştırdı. Ticaret Bakanlığı verilerine göre, e-ticaret hacmi 2021’in altı ayında 161 milyar TL’ye yükseldi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde e-ticaret hacmi 92 milyar TL seviyesindeydi. 2021’de yıl e-ticaret faaliyetinde bulunan toplam işletme sayısı ise 321 bine ulaştı.    Girişimcilere e-ticaret desteği E-ticaret yapmak isteyenler için sağlanan devlet destekleriyle ticari faaliyetlerde teknolojik imkanlardan faydalanmak kolaylaştı. E-ticaret girişimcilerinin yürürlüğe giren “Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Karar” sayesinde pazara giriş ve dijital faaliyetlerine ilişkin giderleri destekleniyor. Şirketlere e-ticaret sitesi başına yıllık 9.590 TL’ye kadar destek imkanı sunuluyor. Destekten Ticaret Bakanlığı’nın web sayfasında bulunan bakanlık onaylı e-ticaret siteleri faydalanabiliyor. Şirketler en fazla 3 e-ticaret sitesi için site başına en fazla 2 yıl destekten yararlanabiliyor.   48 saat içinde şirket kurmak mümkün E-ticaret alanında faaliyet göstermek ve online pazaryerleri ile iş birliği yapmak isteyen girişimcilerin şirketleşme sürecine destek verdiklerini ifade eden IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, “E-ticarete yönelen girişimci sayısı devlet destekleri, teşvikler, vergi muafiyetleri ve şirket kurma süreçlerinin kolaylaşmasıyla artıyor. E-ticaret için en çok tercih edilen şirket türleri arasında şahıs şirketleri ön plana çıkıyor.  Diğer şirket türlerine göre daha kolay kurulan ve daha düşük masraflı olan şahıs şirketlerin kuruluşu 1-2 gün içinde tamamlanıyor. Girişimcilerin şirket kurma süreçlerini deneyimli ekibimizle yöneterek zaman ve emek maliyetlerini minimuma indiriyoruz.” dedi.
2020’nin ilk altı ayında 92 milyar TL olan e-ticaret hacmi 2021'in aynı döneminde 161 milyar TL’ye çıktı. Bu yıl e-ticaret yapan şirket sayısı 321 bine ulaştı. E-ticaret girişimlerinin yaklaşık 10 bin TL desteklenmesi ticari faaliyetlerin dijitale taşınmasını kolaylaştırdı

2020’nin ilk altı ayında 92 milyar TL olan e-ticaret hacmi 2021'in aynı döneminde 161 milyar TL’ye çıktı. Bu yıl e-ticaret yapan şirket sayısı 321 bine ulaştı. E-ticaret girişimlerinin yaklaşık 10 bin TL desteklenmesi ticari faaliyetlerin dijitale taşınmasını kolaylaştırdı.

Ticaret Bakanlığı verilerine göre, e-ticaret hacmi 2021’in altı ayında 161 milyar TL’ye yükseldi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde e-ticaret hacmi 92 milyar TL seviyesindeydi. 2021’de yıl e-ticaret faaliyetinde bulunan toplam işletme sayısı ise 321 bine ulaştı. 

 

Girişimcilere e-ticaret desteği

E-ticaret yapmak isteyenler için sağlanan devlet destekleriyle ticari faaliyetlerde teknolojik imkanlardan faydalanmak kolaylaştı. E-ticaret girişimcilerinin yürürlüğe giren “Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Karar” sayesinde pazara giriş ve dijital faaliyetlerine ilişkin giderleri destekleniyor. Şirketlere  e-ticaret sitesi başına yıllık 9.590 TL’ye kadar destek imkanı sunuluyor. Destekten Ticaret Bakanlığı’nın web sayfasında bulunan bakanlık onaylı e-ticaret siteleri faydalanabiliyor. Şirketler en fazla 3 e-ticaret sitesi için site başına en fazla 2 yıl destekten yararlanabiliyor.

 

48 saat içinde şirket kurmak mümkün

E-ticaret alanında faaliyet göstermek ve online pazaryerleri ile iş birliği yapmak isteyen girişimcilerin şirketleşme sürecine destek verdiklerini ifade eden IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, “E-ticarete yönelen girişimci sayısı devlet destekleri, teşvikler, vergi muafiyetleri ve şirket kurma süreçlerinin kolaylaşmasıyla artıyor. E-ticaret için en çok tercih edilen şirket türleri arasında şahıs şirketleri ön plana çıkıyor.  Diğer şirket türlerine göre daha kolay kurulan ve daha düşük masraflı olan şahıs şirketlerin kuruluşu 1-2 gün içinde tamamlanıyor. Girişimcilerin şirket kurma süreçlerini deneyimli ekibimizle yöneterek zaman ve emek maliyetlerini minimuma indiriyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burokratika.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.