Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Denizli'de salkım güvesine karşı biyoteknik mücadele

Bilim-Teknoloji 16.04.2021 - 18:45, Güncelleme: 16.04.2021 - 23:46 2514+ kez okundu.
 

Denizli'de salkım güvesine karşı biyoteknik mücadele

Kırsalda üretimi artırmayı ve çiftçinin kalkınmasına destek vermeyi sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, daha kaliteli ve sağlıklı ürün için haşerelere yönelik biyoteknikle mücadeleye destek veriyor. Denizli'de bu kez bağcılık için hayati önem taşıyan salkım güvesi zararlısına karşı mücade başlatıldı.

DENİZLİ (İGFA) -   Denizli'de üzümün üretim üslerinden olan Buldan ilçesinin Doğanköy Mahallesi’nde başlatılan biyoteknik mücadele ile bağlara feromon yayıcı tel uygulanmaya başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projede 350 dekar alanda zararlı popülasyonla mücadele için bu yıl 22 bin 500 adet feromon yayıcı tel dağıtımı gerçekleştirilecek. Tarımda zararlılara karşı uygulanan feromen yayıcılar, insan sağlığının yanı sıra, çevre ve doğal dengeyi koruyan, uygulama etkinliği uzun süren, kullanıcı sağlığını tehdit etmeyen ve maliyet açısından da avantaj sağlayan bir biyoteknik mücadele olarak biliniyor. Doğanköy Mahalle Muhtarı Ahmet Boynikar, kendilerine böyle bir imkan sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Bağlarda kurt ilacının azalması için şaşırtma tekniği uygulandığını ifade eden Muhtar Boynikar, tamamen doğal, daha fazla kimyasal ilaç kullanılmaması için böyle bir çalışma olduğunu söyledi.    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli’nin önemli bir tarım kenti belirterek Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçilerin yanında olmaya devam ettiklerini söyledi. Çiftçilere, "Üretim sizden, destek bizden" diyen Başkan Zolan, "İç tüketim ve ihracatımız için önemli bir yere sahip olan bağlarımızda, salkım güvesine karşı insana ve çevreye hiçbir zararı olmayan bu uygulama ile inşallah çiftçimiz daha verimli ve kaliteli ürünler elde edecek, daha fazla kazanacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçimizin, üreticimizin her zaman yanında olmaya devam ediyoruz" dedi.
Kırsalda üretimi artırmayı ve çiftçinin kalkınmasına destek vermeyi sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, daha kaliteli ve sağlıklı ürün için haşerelere yönelik biyoteknikle mücadeleye destek veriyor. Denizli'de bu kez bağcılık için hayati önem taşıyan salkım güvesi zararlısına karşı mücade başlatıldı.

DENİZLİ (İGFA) -   Denizli'de üzümün üretim üslerinden olan Buldan ilçesinin Doğanköy Mahallesi’nde başlatılan biyoteknik mücadele ile bağlara feromon yayıcı tel uygulanmaya başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projede 350 dekar alanda zararlı popülasyonla mücadele için bu yıl 22 bin 500 adet feromon yayıcı tel dağıtımı gerçekleştirilecek. Tarımda zararlılara karşı uygulanan feromen yayıcılar, insan sağlığının yanı sıra, çevre ve doğal dengeyi koruyan, uygulama etkinliği uzun süren, kullanıcı sağlığını tehdit etmeyen ve maliyet açısından da avantaj sağlayan bir biyoteknik mücadele olarak biliniyor.

Doğanköy Mahalle Muhtarı Ahmet Boynikar, kendilerine böyle bir imkan sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Bağlarda kurt ilacının azalması için şaşırtma tekniği uygulandığını ifade eden Muhtar Boynikar, tamamen doğal, daha fazla kimyasal ilaç kullanılmaması için böyle bir çalışma olduğunu söyledi. 

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli’nin önemli bir tarım kenti belirterek Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçilerin yanında olmaya devam ettiklerini söyledi. Çiftçilere, "Üretim sizden, destek bizden" diyen Başkan Zolan, "İç tüketim ve ihracatımız için önemli bir yere sahip olan bağlarımızda, salkım güvesine karşı insana ve çevreye hiçbir zararı olmayan bu uygulama ile inşallah çiftçimiz daha verimli ve kaliteli ürünler elde edecek, daha fazla kazanacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçimizin, üreticimizin her zaman yanında olmaya devam ediyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burokratika.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.